IN ONTWIKKELING

IN ONTWIKKELING Large Image

Onderstaande projecten zijn een deel van de films en series die ik momenteel ontwikkel. Voor schrijfopdrachten ben ik -eventueel in samenwerking met mijn collectief Winchester McFly– te benaderen via info[@]matthijsbockting.nl

Vliegende Hollanders
(Topkapi Films / 8 x 50 min.)

Functie: scenarist i.s.m. Thomas van der Ree & Winchester McFly
regie: Joram Lürsen
Serie over Anthony Fokker & Albert Plesman, luchtvaartpioniers in het begin van de vorige eeuw.
Met steun van het Mediafonds.

Lois
(Endemol Shine / 3 x 90 min.)

Functie: scenarist i.s.m. Thomas van der Ree & Winchester McFly
regie: Lourens Blok

Lois is gebaseerd op drie boeken van thrillerschrijfster Simone van der Vlugt over de Alkmaarse politieagente Lois Elzinga. 

Hout
(90 min.)
Functie: scenarist
regie & producent: nog niet bekend
Deze film wordt ontwikkeld in het kader van De Vrijplaats voor Beginnende scenaristen. Met de regeling stimuleert het Fonds de ontwikkeling van nieuw schrijftalent en hun filmplannen. Naast een bijdrage voor ontwikkeling worden de schrijvers aan een coach gekoppeld, die hen gedurende het proces zullen begeleiden.

Omgeruild
(Shooting Star Filmcompany / 90 min.)

Functie: scenarist (een adaptatie naar het gelijknamige boek van Fiona Rempt)
regie: ntb
De verlegen Yannick en de stoere Pum ontdekken dat ze zijn omgeruild bij hun geboorte. Ze ruilen van vakantie om er zo achter te komen bij welk gezin ze nou écht horen. Na deze vakantie zullen de twee meisjes de onmogelijke keuze moeten maken: terug naar huis, of bij hun biologische ouders gaan wonen.

The Cleaner
(House of Netherhorror / 90 min.)

Functie: scenarist i.s.m. Jan van Gorkum
regie: Jan van Gorkum

The Cleaner is het verhaal van Barry een nachtwaker van middelbare leeftijd, die zijn hele leven al vreemde dingen ziet. Hij ontdekt op een dag dat er echt monsters bestaan, die zich voordoen als mens. Door deze ontdekking komt Barry in contact met een mysterieus schoonmaakbedrijf, dat de monsters verborgen houdt voor de wereld. Voor Barry is dat het begin van een afdaling in een krankzinnige onderwereld.

© Copyrights 2018 Matthijs Bockting