IN ONTWIKKELING

IN ONTWIKKELING

Onderstaande projecten zijn een deel van de films en series die ik momenteel ontwikkel. Voor schrijfopdrachten ben ik -eventueel in samenwerking met mijn collectief Winchester McFly– te benaderen via info[@]matthijsbockting.nl

 

Vliegende Hollanders
(Topkapi Films / 8 x 50 min.)

scenarist i.s.m. Thomas van der Ree & Winchester McFly
regie: Joram Lürsen
Serie over Anthony Fokker & Albert Plesman, luchtvaartpioniers in het begin van de vorige eeuw.
Met steun van het Mediafonds.
*Najaar 2020 op NPO1*

Swanenburg
(Stepping Stone & Key Film / 20 x 40 min.)

scenarist van drie afleveringen 
regie: Thomas Korthals Altes, Anielle Webster & Hans Somers
Wanneer pater familias Jack Praal (Aus Greidanus Sr) wordt geconfronteerd met zijn grootste angst en zijn jongste zoon Dirk (Jan-Paul Buijs) in verband wordt gebracht met de dood van een vrouw, wordt de familie Praal meegezogen in een web van intriges en verraad.
*Zomer 2020 op NPO1*

Hout
(The Rogues / 90 min.)
scenarist
regie: Flynn von Kleist
Als de 17 jarige Ben enkele weken aan het werk is in een houtzagerij ontdekt hij een plekje op zijn elleboog. Na een doktersbezoek blijkt er iets bijzonders met Ben aan de hand. Het plekje is een noest en stukje bij beetje lijkt Ben van hout te worden.
*Winnaar van de Visser-Neerlandiaprijs Scenario 2019*

Omgeruild
(Shooting Star Filmcompany / 90 min.)

scenarist (een adaptatie naar het gelijknamige boek van Fiona Rempt)
regie: Tessa Schram
De verlegen Yannick en de stoere Pum ontdekken dat ze zijn omgeruild bij hun geboorte. Ze ruilen van vakantie om er zo achter te komen bij welk gezin ze nou écht horen. Na deze vakantie zullen de twee meisjes de onmogelijke keuze moeten maken: terug naar huis, of bij hun biologische ouders gaan wonen.

Srebrenica
(Pupkin Film / 120 min.)

scenarist i.s.m. Boris Paval Conen
regie: Boris Paval Conen
Speelfilm over de val van Srebrenica.

admin

Reacties zijn gesloten.