IN ONTWIKKELING

IN ONTWIKKELING

Onderstaande projecten zijn een deel van de films en series die ik momenteel ontwikkel. Voor schrijfopdrachten ben ik -eventueel in samenwerking met mijn collectief Winchester McFly– te benaderen via info[@]matthijsbockting.nl

De Detta Dossiers (boekenreeks)
(Luitingh Sijthoff)
schrijver i.s.m. Winchester McFly
Rechercheur occulte zaken David Detta krijgt een nieuwe partner, Tess de Winter. De twee starten moeizaam, maar langzaam krijgt Tess respect voor haar norse mentor, die zich vastbijt in iedere zaak alsof zijn leven er van afhangt.
*De eerste twee boeken verschijnen zomer 2020*

Hout
(The Rogues / 90 min.)
scenarist
regie: Flynn von Kleist
Als de 17 jarige Ben enkele weken aan het werk is in een houtzagerij ontdekt hij een plekje op zijn elleboog. Na een doktersbezoek blijkt er iets bijzonders met Ben aan de hand. Het plekje is een noest en stukje bij beetje lijkt Ben van hout te worden.
*Winnaar van de Visser-Neerlandiaprijs Scenario 2019*

Laura H. (De Familie Film & TV / 6×50 min.)
scenarist i.s.m. Pieter van den Berg (naar het gelijknamige boek van Thomas Rueb)
regie: nnb
Zesdelige serie over Laura H., het tienermeisje dat vanuit Zoetermeer met haar man en kinderen afreisde naar het Kalifaat. Terug in Nederland wordt Laura vastgezet en blijken er gaten te zitten in haar vluchtverhaal. Is Laura wel zo onschuldig als ze eruit ziet? 

IN PRODUCTIE

Swanenburg (Stepping Stone & Key Film / 20 x 40 min.)
scenarist van drie afleveringen 
regie: Thomas Korthals Altes, Anielle Webster & Hans Somers
Wanneer pater familias Jack Praal (Aus Greidanus Sr) wordt geconfronteerd met zijn grootste angst en zijn jongste zoon Dirk (Jan-Paul Buijs) in verband wordt gebracht met de dood van een vrouw, wordt de familie Praal meegezogen in een web van intriges en verraad.
*Zomer 2020 op NPO1*

All Stars & Zonen (Rolf Koot / 10 x 30 min.)
scenarist i.s.m. Jean van de Velde en Thomas van der Ree & Winchester McFly
regie: Jean van de Velde
Komedie serie over de zonen van de voetballende All Stars.
*Najaar 2020 op NPO3*

Vliegende Hollanders (Topkapi Films / 8 x 50 min.)
scenarist i.s.m. Thomas van der Ree & Winchester McFly
regie: Joram Lürsen
Serie over Anthony Fokker & Albert Plesman, luchtvaartpioniers in het begin van de vorige eeuw.
Met steun van het Mediafonds.
*Najaar 2020 op NPO1*

admin

Reacties zijn gesloten.