Scenarioschrijver Matthijs Bockting (1987) is geboren in Hummelo, een klein dorpje in de Achterhoek. Matthijs is opgeleid aan de HKU en de Filmacademie en schrijft het liefst publieksgerichte projecten met een originele insteek.

Matthijs was tijdens zijn studie drie jaar lang hoofdredacteur van het Vers Magazine en zat tevens in het bestuur van VERS, de vereniging voor nieuwe film- en televisiemakers.

Tijdens zijn studie aan de HKU liep Matthijs stage als script editor bij Lemming Film. Tijdens zijn studie aan de Filmacademie liep hij een script reading stage bij Shooting Star Filmcompany. Hier werkt hij tegenwoordig als script reader en begeleidde hij Spijt (2013), Pijnstillers (2014), De Boskampi’s (2015), Prooi (2016), Kappen (2016) en De Dirigent (2018).

Direct na zijn afstuderen richtte Matthijs het schrijverscollectief  Winchester McFly op, samen met schrijvers Michael Leendertse, Thomas van der Ree, Pieter van den Berg en schrijver/regisseur Joost Reijmers.  Winchester McFly is de eerste ├ęchte Nederlandse writersroom, die zich richt op de ontwikkeling van speelfilms, televisieseries en games. Op dit moment schrijft hij met Winchester McFly aan De Detta Dossiers – een thriller-reeks bij uitgeverij Luitingh Sijthoff. De eerste twee boeken in de reeks verschijnen zomer 2020. 

Daarnaast werkt Matthijs als gastdocent op de Nederlandse Filmacademie en is hij hier onderdeel van de toelatingscommissie voor de studierichting Scenario. Tevens is hij lid van de European Film Academy (EFA), de Dutch Academy for Film (DAFF) en het Netwerk Scenarioschrijvers waar hij sinds september 2019 bestuurslid is.

Matthijs wordt vaak de Hemingway uit Hummelo genoemd. Maar veelal door zichzelf.

De Winchester McFly showreel:

Matthijs is te bereiken via:
info[at]matthijsbockting.nl
06-49926788

Voor zakelijk contact:
Henneman Agency
Eline Kruithof
elinekruithof[at]hennemanagency.nl
020-6943399