SERIES

SERIES Large Image

LOIS (2018, 3 x 90 min.)

Lois Elzinga werkt als rechercheur bij de Alkmaarse politie en krijgt iedere week met een nieuwe, complexe zaak te maken. Samen met haar team dealt rechercheur Lois met de zwaarste soort criminaliteit: moorden, ontvoeringen en ander extreem geweld zijn haar dagelijkse realiteit. Lois is echter al jaren gewend aan haar heftige beroep; ze lééft voor het politiewerk. Na het vroege verlies van haar beide ouders is Lois’ enige vertrouwenspersoon haar zusje Tessa, die sinds kort getrouwd is met de rijke Guido en naar Bergen is verhuisd.

*November 2018 op NPO 1*

regie: Lourens Blok
scenario: Thomas van der Ree & Winchester McFly (gebaseerd op de boeken van Simone van der Vlugt)
productie:Endemol Shine Nederland

Evert_45 (2017, 10 afleveringen, verschillende lengtes)

Hoe moet het geweest zijn om als jonge jongen te leven tijdens de Tweede Wereldoorlog? Evert is een jongen van 13 die net zoals honderden duizenden andere jongeren vlogt op Youtube en een Instagram kanaal heeft waar hij vertelt over zijn leven. Maar Evert is niet zoals al die andere jongeren. Evert leeft namelijk ik 1945.
Evert neemt de kijker mee in de avonturen uit die tijd. De broer van Evert, Joris, zit ondergedoken voor de Duitsers. Samen met zijn broer Klaas gaat Evert hem zoeken! Maar onderweg gebeurt er van alles, wat de tocht er niet gemakkelijker op maakt.
Evert_45 is een 10-delige YouTube serie waarin hoofdpersoon Evert al vloggend zijn verhaal doet in de nadagen van de Tweede Wereld Oorlog.

*Evert_45 kwam online in de weken voor de dodenherdenking van 2017
Via deze link is het kanaal van Evert_45 te bereiken en kunnen alle vlogs worden teruggekeken.*

*Winnaar van de GRAND PRIX en een GOUDEN LEEUW op het RECLAMEFESTIVAL CANNES*
*Winnaar van de FWA*
*Winnaar van vier prijzen op het EUROBEST 2017*
*Winnaar van zes prijzen tijdens de LOVIE AWARDS*
*Winnaar van een LEffie tijdens de EFFIE AWARDS 2017*
*Winnaar van de Awwwards site of the day*
*Winnaar van zeven prijzen (waaronder de GRAND PRIX) tijdens de ACDN Awards*
*Winnaar van drie SPIN AWARDS*

*Winnaar van twee prijzen tijdens de ESPRIX AWARDS*
*Winnaar van twee prijzen tijdens de SAN ACCENTEN AWARDS*

regie: Giancarlo Sanchez
scenario: Matthijs Bockting & Pieter van den Berg
productie: Pupkin Film
in opdracht van: KPN en N=5

SMERIS 3 (2017, 10 x 50 min.)

Smeris III

Elf maanden nadat Theo Kamp undercover is gegaan, werkt hij opnieuw weer samen met Willem Niessen om een crimineel complot van een mastermind genaamd ‘De Diplomaat’ op te lossen.

*vanaf januari 2017, elke zondag om 20u30 op NPO3*

met: Jeroen van Koningsbrugge, Dennis van der Ven, e.a.

regie: Willem Gerritsen, Marc Willard & Ruud Schuurman
scenario: Matthijs Bockting, Michael Leendertse, Thomas van der Ree, Joost Reijmers & Pieter van den Berg
productie: Pupkin Film

OP WEG NAAR PAKJESAVOND (2016, 17 x 10 min.)

planpiet-1

Wanneer de boosaardige Madame van Zwanenburg tot Zottegem een brief ontvangt van de burgemeester, met het verzoek om op 5 december een groot kinderfeest te organiseren op haar landgoed, bedenkt zij een gemeen plan om het Sinterklaasfeest voor eens en altijd te bederven. Zij stuurt haar verwende neef Jozias Willifried, vermomd als Piet, naar het Pakjeshuis, met de opdracht de voorbereidingen voor 5 december eens flink te verstoren. In het pakjeshuis zijn alle Pieten druk met de voorbereidingen als journalist Ricardo Santo arriveert. Ricardo zit met zijn neus overal bovenop en doet verslag van alle gebeurtenissen in het pakjeshuis. Er gaat steeds meer mis bij het voorbereiden van 5 december en terwijl Ricardo de kijkers laat denken dat dit wel eens de laatste pakjesavond zou kunnen worden, doet zijn nichtje Fay een aantal ontdekkingen in het pakjeshuis. Zal het Fay lukken de snode plannen van Madame van Zwanenburg te ontmaskeren?

*November 2016 op Nickelodeon*
*Winnaar Cinekid Kinderkast 4 – 6 jaar (Publieksprijs)*

met: Peter Faber e.a.

regie: Jop de Vries
scenario (afl. 6 t/m 11): Matthijs Bockting
productie: NL Film

BUREAU RAAMPOORT (2015, 8 x 40 min.)

bureau-raampoort1

Bureau Raampoort speelt zich af op het gelijknamige Amsterdamse politiebureau in de Jordaan, waar Peter van Opperdoes (Thomas Acda) na een jaar afwezigheid zijn werk als rechercheur weer oppakt. In de tijd dat van Opperdoes afwezig was, heeft Jacob Holm (Tim Haars) hem vervangen. Van Opperdoes en Holm hebben totaal verschillende karaktertrekken waardoor het flink botst tussen de twee rechercheurs maar als van Opperdoes weer aan het rechercheteam wordt toegevoegd, zullen de twee toch een manier moeten
vinden om met elkaar te kunnen samenwerken.

*Najaar 2015 op SBS 6*

met: Thomas Acda, Tim Haars, Eric van Sauers, Ricky Koole, Tamara Brinkman, e.a.

regie: Tim Oliehoek & Eché Janga
scenario (afl. 4 & 7): Thomas van der Ree, Matthijs Bockting & Winchester McFly
productie: NL Film

4JIM (2015, 24 x 20 min.)

11430182_722163607910208_4023520268506788710_o

4JIM is een dagelijkse dramaserie op NPO3 over Jim en zijn vriendengroep, die deze zomer de zomer van hun leven willen vieren. Nooit meer chemo, nooit meer ziekenhuisbezoeken. Jim is weer beter, helemaal schoon na een lang en heftig gevecht tegen kanker. Daarom wil Jim nu alles uit het leven halen wat erin zit. Of is er een andere reden waarom Jim nog één keer helemaal los wil gaan?

*vanaf 6 juli, 6 weken lang op NPO 3*

met: Gijs Blom, Jonas Smulders, Sjeng Kessels, Jasha Rudge, Anouar Ennali, Sol Vinken, e.a.

regie: Joost Reijmers & Giancarlo Sanchez
scenario: Michael Leendertse
scenariobijdrage: Matthijs Bockting & Winchester McFly
scenario vlogs: Matthijs Bockting
productie: Pupkin Film

SMERIS 2 (2015, 10 x 50 min.)

afl1---theo--willem-in-ziekenhuis-a-credit-anouck-wolf

In het tweede seizoen van Smeris leidt het onderzoek naar de moordaanslag op Theo (Jeroen van Koningsbrugge) naar Amsterdam. Zijn partner, Willem (Dennis van de Ven), komt daar tot zijn schok ook de criminelen tegen die eerder zijn dochter ontvoerden, onder leiding van de levensgevaarlijke Guy Moliers (Pieter Embrechts). Deze Vlaamse topcrimineel heeft ook Robert Kamp (Jaap Spijkers) in zijn kielzog, de vader waar Theo al 9 jaar naar op zoek is. Genoeg reden om van de Tilburgse hennep af te reizen naar de duistere wereld van XTC en prostitutie in onze hoofdstad…

*vanaf 29 maart, elke zondag om 20u30 op NPO3*

met: Jeroen van Koningsbrugge, Dennis van der Ven, Kiki van Deursen, Jaap Spijkers, Teun Kuilboer, Karien Noordhoff, Pieter Embrechts, e.a.

regie: David Lammers, Annemarie van der Mond & Marc Willard
scenario: Matthijs Bockting, Michael Leendertse, Thomas van der Ree, Joost Reijmers & Pieter van den Berg
productie: Pupkin Film

BLUF (2014, 10 x 40 min.)

Bluf

Het leven van de goede vrienden Philip, Tje, Hein en Mark verandert volledig als Philip een uitzonderlijk pokertalent blijkt te zijn en een grote som geld wint. Vanaf dat moment speelt geld geen enkele rol meer en belanden ze in een rollercoaster waarin niets te gek is en hun stoutste dromen werkelijkheid worden. De vrienden hebben de tijd van hun leven, maar hoe lang kunnen ze blijven omgaan met deze nieuwe lifestyle die draait om roem, geld, spanning en vrouwen? Is de hechte vriendschapsband wel bestand tegen de spanningen van hun nieuwe leven?

*Uitgezonden door RTL 5*

met: Achmed Akkabi, Jan Kooijman, Javier Guzman, Géza Weisz, Najib Ahmhali, Charlie Chan Dagelet, Yolanthe Sneijder- Cabau en Fatima Moreira de Melo

regie: Marc Willard, Hans Somers en Aniëlle Webster
scenario (afl. 4 & 8): Michael Leendertse
scenariobijdrage (afl. 4 & 8): Matthijs Bockting
productie: NL Film

SMERIS I (2014, 10 x 50 min.)

Smeris

Theo Kamp is de beste, maar ook meest onstuimige rechercheur moordzaken van Tilburg. Als hij voor de zoveelste keer buiten zijn boekje gaat in het onderzoek naar topcrimineel Freddy van Nuenen, wordt hij van de zaak gehaald en voor straf gedegradeerd naar het hennepteam. Hier mag hij zich voorlopig even rustig houden onder toezicht van zijn nieuwe partner Willem Niessen, de meest correcte rechercheur van het Korps. Theo is niet van plan zijn onderzoek op te geven, maar lukt het hem om vanuit deze achterstandspositie en met Willem als waakhond, Freddy van Nuenen alsnog te pakken en zo zijn oude baan weer terug te krijgen?

*Geselecteerd voor de GOUDEN KALF COMPETITIE op het NEDERLANDS FILMFESTIVAL (Nederland, 2014)

*Genomineerd voor een ZILVEREN KRULSTAART op het NEDERLANDS FILMFESTIVAL (Nederland, 2014)

met: Jeroen van Koningsbrugge & Dennis van der Ven

regie: David Lammers & Erik de Bruin
scenario (afl. 8, 9 & 10): Matthijs Bockting, Michael Leendertse & Pieter van den Berg
productie: Pupkin Film

 

BELLICHER: CEL (2012, 6 x 50 min.)

Bellicher

Hoe bestrijd je iemand die jouw identiteit gebruikt? Michael Bellicher (Daan Schuurmans) is ‘s nachts getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Waarom is niet duidelijk, maar de politie is ervan overtuigd dat ze hem moeten hebben. Alles wat Michael zegt, lijkt zich tegen hem te keren. Hij wordt overgebracht naar een politiebureau in het Westland, waar hij te maken krijgt met een bizarre aanklacht, twee spijkerharde rechercheurs en een advocate die hem niet gelooft. Michael ontkomt en gaat koortsachtig op zoek naar antwoorden: wie heeft zijn identiteit gestolen en waarom?

*Geselecteerd voor het NEDERLANDS FILMFESTIVAL (Nederland, 2012)
*Genomineerd voor de REMBRANDT AWARD voor BESTE NEDERLANDSE FILM (Nederland, 2013)

met: Daan Schuurmans, Tim Murck, Anniek Pheiffer, Huub Stapel, Anna Drijver, e.v.a.

 

regie: Peter de Baan
scenario: Willem Bosch & Michael Leendertse
scenariobijdrage: Matthijs Bockting & Pieter van den Berg
productie: Pupkin Film

© Copyrights 2019 Matthijs Bockting