Bonnie & Clyde  (2021, 4×30 min.)

geïnspireerd op ware gebeurtenissen

Esra Kaplan (Dilan Yurdakul) heeft nog een paar maanden detentie te gaan, maar besluit na een dramatisch verlofbezoek aan haar Turkse familie niet terug te keren naar de gevangenis. In plaats daarvan slaat ze samen met haar vriend, de getraumatiseerde getaway driver Greg Driessen (Yannick Jozefzoon), op de vlucht.

additional writer

regie: Arne Toonen
productie: Banijay Benelux Scripted in co-productie met Totem Media

Swanenburg  (2021, 20×40 min.)

Wanneer pater familias Jack Praal wordt geconfronteerd met zijn grootste angst en zijn jongste zoon Dirk in verband wordt gebracht met de dood van een vrouw, wordt de familie Praal meegezogen in een web van intriges en verraad.

Vijf weken lang volgen we de gezinsleden die er alles aan doen om de eigen belangen opzij te zetten om de boel te redden. Maar niet iedereen speelt het spel volgens dezelfde regels, waardoor de teloorgang van de eens zo hechte familie Praal niet meer te stoppen lijkt.

scenarist van drie afleveringen

regie: Aniëlle Webster & Hans Somers
productie: Stepping Stone Productions & Key Film

Vliegende Hollanders  (2020, 8×50 min.)

Anthony Fokker en Albert Plesman, twee luchtvaartpioniers die aan de wieg staan van de burgerluchtvaart begin 20e eeuw. Twee mannen met dezelfde bevlogenheid en passie voor het vliegen, maar die niet méér van elkaar kunnen verschillen. Toch kunnen ze niet om elkaar heen. Plesman heeft vliegtuigen nodig om de noodlijdende KLM te redden en Fokker heeft een grote klant nodig om zijn vliegtuigen aan te verkopen. Ondanks hun strijd, weten ze samen erin te slagen om Nederland tijdens het interbellum tot een belangrijke speler te maken op het wereldtoneel van de luchtvaart.

scenarist i.s.m. Thomas van der Ree & Winchester McFly 

regie: Joram Lürsen
productie: Topkapi Film

All Stars & Zonen (2020, 10×30 min.)

Het ongepolijste sterrenteam dat Harry’s Tuincentrum eind jaren ’90 van wat naamsbekendheid moest voorzien, is terug. Althans, hun (schoon)zonen en dochters zijn terug. Het dreamteam van weleer heeft inmiddels te kampen met ernstig versleten knieën en een chronisch gebrek aan conditie, dus het is tijd voor een wisseling van de wacht. Het is nu aan hun kroost om de schaars toegestroomde supporters van v.v. Swift Boys te trakteren op onnavolgbare akka’s en tweebenige slidings op kniehoogte. Een opdracht die wel aan hen besteed is.

scenarist i.s.m. Thomas van der Ree, Winchester McFly & Jean van de Velde

regie: Jean van de Velde
productie: M&B Film

ARES (2019, 8 x 30 min.)

Rosa Steenwijk dreams of a better life, when her best friend Jacob suddenly shows up with surprising news. He confesses he’s about to join a secret student society in the heart of Amsterdam. A place for the super rich, where world leaders are formed and a better life can be bought! And it seems the mysterious young members of this club want Rosa to join too… Together Rosa and Jacob enter the hazing proces. While Jacob is worried for their safety, Rosa relishes in this new world of wealth and unbelievable opportunities. But when Jacob suddenly falls victim to a bizarre accident, Rosa starts to realize her newfound home is built on demonic secrets from Holland’s past. And that her cherished ‘better life’ comes at terrible price…

Welcome to ARES, the first Dutch Netflix Original.

*17 januari 2020 wereldwijd online*

scenarist i.s.m. Michael Leendertse & Winchester McFly

regie: Giancarlo Sanchez en Michiel ten Horn
productie: Pupkin Film

LOIS (2018, 3 x 90 min.)

Lois Elzinga werkt als rechercheur bij de Alkmaarse politie en krijgt iedere week met een nieuwe, complexe zaak te maken. Samen met haar team dealt rechercheur Lois met de zwaarste soort criminaliteit: moorden, ontvoeringen en ander extreem geweld zijn haar dagelijkse realiteit. Lois is echter al jaren gewend aan haar heftige beroep; ze lééft voor het politiewerk. Na het vroege verlies van haar beide ouders is Lois’ enige vertrouwenspersoon haar zusje Tessa, die sinds kort getrouwd is met de rijke Guido en naar Bergen is verhuisd.

*November 2018 op NPO 1*

scenarist i.s.m. Thomas van der Ree & Winchester McFly (gebaseerd op de boeken van Simone van der Vlugt)

regie: Lourens Blok
productie:Endemol Shine Nederland

EVERT_45 (2017, 10 afleveringen, verschillende lengtes)

Hoe moet het geweest zijn om als jonge jongen te leven tijdens de Tweede Wereldoorlog? Evert is een jongen van 13 die net zoals honderden duizenden andere jongeren vlogt op Youtube en een Instagram kanaal heeft waar hij vertelt over zijn leven. Maar Evert is niet zoals al die andere jongeren. Evert leeft namelijk ik 1945.
Evert neemt de kijker mee in de avonturen uit die tijd. De broer van Evert, Joris, zit ondergedoken voor de Duitsers. Samen met zijn broer Klaas gaat Evert hem zoeken! Maar onderweg gebeurt er van alles, wat de tocht er niet gemakkelijker op maakt.
Evert_45 is een 10-delige YouTube serie waarin hoofdpersoon Evert al vloggend zijn verhaal doet in de nadagen van de Tweede Wereld Oorlog.

*Evert_45 kwam online in de weken voor de dodenherdenking van 2017*

*Winnaar van de GRAND PRIX en een GOUDEN LEEUW op het RECLAMEFESTIVAL CANNES*
*Winnaar van de FWA*
*Winnaar van vier prijzen op het EUROBEST 2017*
*Winnaar van zes prijzen tijdens de LOVIE AWARDS*
*Winnaar van een LEffie tijdens de EFFIE AWARDS 2017*
*Winnaar van de Awwwards site of the day*
*Winnaar van zeven prijzen (waaronder de GRAND PRIX) tijdens de ACDN Awards*
*Winnaar van drie SPIN AWARDS*

*Winnaar van twee prijzen tijdens de ESPRIX AWARDS*
*Winnaar van twee prijzen tijdens de SAN ACCENTEN AWARDS*

scenarist i.s.m. Pieter van den Berg

regie: Giancarlo Sanchez
productie: Pupkin Film
in opdracht van: KPN en N=5

SMERIS 3 (2017, 10 x 50 min.)

Elf maanden nadat Theo Kamp undercover is gegaan, werkt hij opnieuw weer samen met Willem Niessen om een crimineel complot van een mastermind genaamd ‘De Diplomaat’ op te lossen.

*vanaf januari 2017, elke zondag om 20u30 op NPO3*

scenarist i.s.m. Michael Leendertse & Winchester McFly

regie: Willem Gerritsen, Marc Willard & Ruud Schuurman
productie: Pupkin Film

OP WEG NAAR PAKJESAVOND (2016, 17 x 10 min.)

Wanneer de boosaardige Madame van Zwanenburg tot Zottegem een brief ontvangt van de burgemeester, met het verzoek om op 5 december een groot kinderfeest te organiseren op haar landgoed, bedenkt zij een gemeen plan om het Sinterklaasfeest voor eens en altijd te bederven. Zij stuurt haar verwende neef Jozias Willifried, vermomd als Piet, naar het Pakjeshuis, met de opdracht de voorbereidingen voor 5 december eens flink te verstoren. In het pakjeshuis zijn alle Pieten druk met de voorbereidingen als journalist Ricardo Santo arriveert. Ricardo zit met zijn neus overal bovenop en doet verslag van alle gebeurtenissen in het pakjeshuis. Er gaat steeds meer mis bij het voorbereiden van 5 december en terwijl Ricardo de kijkers laat denken dat dit wel eens de laatste pakjesavond zou kunnen worden, doet zijn nichtje Fay een aantal ontdekkingen in het pakjeshuis. Zal het Fay lukken de snode plannen van Madame van Zwanenburg te ontmaskeren?

*November 2016 op Nickelodeon*
*Winnaar Cinekid Kinderkast 4 – 6 jaar (Publieksprijs)*

scenarist afl. 6 t/m 11 

regie: Jop de Vries
productie: NL Film

https://www.youtube.com/watch?v=L5hajvpZVQg&list=PLyY7j19VDcyUINBEMRPoDOWyRJEjOHeXd&index=6

BUREAU RAAMPOORT (2015, 8 x 40 min.)

Bureau Raampoort speelt zich af op het gelijknamige Amsterdamse politiebureau in de Jordaan, waar Peter van Opperdoes (Thomas Acda) na een jaar afwezigheid zijn werk als rechercheur weer oppakt. In de tijd dat van Opperdoes afwezig was, heeft Jacob Holm (Tim Haars) hem vervangen. Van Opperdoes en Holm hebben totaal verschillende karaktertrekken waardoor het flink botst tussen de twee rechercheurs maar als van Opperdoes weer aan het rechercheteam wordt toegevoegd, zullen de twee toch een manier moeten
vinden om met elkaar te kunnen samenwerken.

*Najaar 2015 op SBS 6*

scenarist (afl. 4 & 7): i.s.m. Thomas van der Ree & Winchester McFly

regie: Tim Oliehoek & Eché Janga
productie: NL Film

4JIM (2015, 24 x 20 min.)

4JIM is een dagelijkse dramaserie op NPO3 over Jim en zijn vriendengroep, die deze zomer de zomer van hun leven willen vieren. Nooit meer chemo, nooit meer ziekenhuisbezoeken. Jim is weer beter, helemaal schoon na een lang en heftig gevecht tegen kanker. Daarom wil Jim nu alles uit het leven halen wat erin zit. Of is er een andere reden waarom Jim nog één keer helemaal los wil gaan?

*vanaf 6 juli, 6 weken lang op NPO 3*

met: Gijs Blom, Jonas Smulders, Sjeng Kessels, Jasha Rudge, Anouar Ennali, Sol Vinken, e.a.

scenarist i.s.m. Michael Leendertse & Winchester McFly 

regie: Joost Reijmers & Giancarlo Sanchez
productie: Pupkin Film

SMERIS 2 (2015, 10 x 50 min.)

In het tweede seizoen van Smeris leidt het onderzoek naar de moordaanslag op Theo (Jeroen van Koningsbrugge) naar Amsterdam. Zijn partner, Willem (Dennis van de Ven), komt daar tot zijn schok ook de criminelen tegen die eerder zijn dochter ontvoerden, onder leiding van de levensgevaarlijke Guy Moliers (Pieter Embrechts). Deze Vlaamse topcrimineel heeft ook Robert Kamp (Jaap Spijkers) in zijn kielzog, de vader waar Theo al 9 jaar naar op zoek is. Genoeg reden om van de Tilburgse hennep af te reizen naar de duistere wereld van XTC en prostitutie in onze hoofdstad…

*vanaf 29 maart, elke zondag om 20u30 op NPO3*

scenarist i.s.m. Michael Leendertse & Winchester McFly

regie: David Lammers, Annemarie van der Mond & Marc Willard
productie: Pupkin Film

BLUF (2014, 10 x 40 min.)

Het leven van de goede vrienden Philip, Tje, Hein en Mark verandert volledig als Philip een uitzonderlijk pokertalent blijkt te zijn en een grote som geld wint. Vanaf dat moment speelt geld geen enkele rol meer en belanden ze in een rollercoaster waarin niets te gek is en hun stoutste dromen werkelijkheid worden. De vrienden hebben de tijd van hun leven, maar hoe lang kunnen ze blijven omgaan met deze nieuwe lifestyle die draait om roem, geld, spanning en vrouwen? Is de hechte vriendschapsband wel bestand tegen de spanningen van hun nieuwe leven.

*Uitgezonden door RTL 5*

scenariobijdrage (afl. 4 & 8, geschreven door Michael Leendertse)

regie: Marc Willard, Hans Somers en Aniëlle Webster
productie: NL Film

SMERIS I (2014, 10 x 50 min.)

Theo Kamp is de beste, maar ook meest onstuimige rechercheur moordzaken van Tilburg. Als hij voor de zoveelste keer buiten zijn boekje gaat in het onderzoek naar topcrimineel Freddy van Nuenen, wordt hij van de zaak gehaald en voor straf gedegradeerd naar het hennepteam. Hier mag hij zich voorlopig even rustig houden onder toezicht van zijn nieuwe partner Willem Niessen, de meest correcte rechercheur van het Korps. Theo is niet van plan zijn onderzoek op te geven, maar lukt het hem om vanuit deze achterstandspositie en met Willem als waakhond, Freddy van Nuenen alsnog te pakken en zo zijn oude baan weer terug te krijgen?

*Geselecteerd voor de GOUDEN KALF COMPETITIE op het NEDERLANDS FILMFESTIVAL (Nederland, 2014)
*Genomineerd voor een ZILVEREN KRULSTAART op het NEDERLANDS FILMFESTIVAL (Nederland, 2014)

scenarist (afl. 8, 9 & 10) i.s.m. Michael Leendertse & Pieter van den Berg

regie: David Lammers & Erik de Bruin
productie: Pupkin Film

BELLICHER: CEL (2012, 6 x 50 min.)

Hoe bestrijd je iemand die jouw identiteit gebruikt? Michael Bellicher (Daan Schuurmans) is ‘s nachts getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Waarom is niet duidelijk, maar de politie is ervan overtuigd dat ze hem moeten hebben. Alles wat Michael zegt, lijkt zich tegen hem te keren. Hij wordt overgebracht naar een politiebureau in het Westland, waar hij te maken krijgt met een bizarre aanklacht, twee spijkerharde rechercheurs en een advocate die hem niet gelooft. Michael ontkomt en gaat koortsachtig op zoek naar antwoorden: wie heeft zijn identiteit gestolen en waarom?

*Geselecteerd voor het NEDERLANDS FILMFESTIVAL (Nederland, 2012)
*Genomineerd voor de REMBRANDT AWARD voor BESTE NEDERLANDSE FILM (Nederland, 2013)

scenariobijdrage i.s.m. Pieter van den Berg

(geschreven door Michael Leendertse en Willem Bosch) 

regie: Peter de Baan
productie: Pupkin Film