Mocro Maffia: TATTA (2023, 65 min.)

Na de ontvoering van Samira, de zus van Paus, in seizoen vier van ‘Mocro Maffia’, is ook Tatta spoorloos. Hij bereidt een wraakactie voor tegen zijn voormalige bondgenoot Paus. Om dit plan te laten slagen, heeft hij de hulp nodig van zijn oudere broer Otto. Die zit echter vast in de Hongaarse gevangenis. Tatta weet hem vrij te krijgen, maar dan worden de twee steeds verder weg van Tatta’s beoogde doel gebracht.

scenario i.s.m. Victor D. Ponten
regie: Victor D. Ponten & Joeri Holsheimer
productie: Fiction Valley/Videoland

Bonnie & Clyde  (2021, 4×30 min.)

geïnspireerd op ware gebeurtenissen

Esra Kaplan (Dilan Yurdakul) heeft nog een paar maanden detentie te gaan, maar besluit na een dramatisch verlofbezoek aan haar Turkse familie niet terug te keren naar de gevangenis. In plaats daarvan slaat ze samen met haar vriend, de getraumatiseerde getaway driver Greg Driessen (Yannick Jozefzoon), op de vlucht.

additional writer

regie: Arne Toonen
productie: Banijay Benelux Scripted in co-productie met Totem Media

Swanenburg  (2021, 20×40 min.)

Wanneer pater familias Jack Praal wordt geconfronteerd met zijn grootste angst en zijn jongste zoon Dirk in verband wordt gebracht met de dood van een vrouw, wordt de familie Praal meegezogen in een web van intriges en verraad.

Vijf weken lang volgen we de gezinsleden die er alles aan doen om de eigen belangen opzij te zetten om de boel te redden. Maar niet iedereen speelt het spel volgens dezelfde regels, waardoor de teloorgang van de eens zo hechte familie Praal niet meer te stoppen lijkt.

scenarist van drie afleveringen

regie: Aniëlle Webster & Hans Somers
productie: Stepping Stone Productions & Key Film

Vliegende Hollanders  (2020, 8×50 min.)

Anthony Fokker en Albert Plesman, twee luchtvaartpioniers die aan de wieg staan van de burgerluchtvaart begin 20e eeuw. Twee mannen met dezelfde bevlogenheid en passie voor het vliegen, maar die niet méér van elkaar kunnen verschillen. Toch kunnen ze niet om elkaar heen. Plesman heeft vliegtuigen nodig om de noodlijdende KLM te redden en Fokker heeft een grote klant nodig om zijn vliegtuigen aan te verkopen. Ondanks hun strijd, weten ze samen erin te slagen om Nederland tijdens het interbellum tot een belangrijke speler te maken op het wereldtoneel van de luchtvaart.

scenarist i.s.m. Thomas van der Ree & Winchester McFly 

regie: Joram Lürsen
productie: Topkapi Film

All Stars & Zonen (2020, 10×30 min.)

Het ongepolijste sterrenteam dat Harry’s Tuincentrum eind jaren ’90 van wat naamsbekendheid moest voorzien, is terug. Althans, hun (schoon)zonen en dochters zijn terug. Het dreamteam van weleer heeft inmiddels te kampen met ernstig versleten knieën en een chronisch gebrek aan conditie, dus het is tijd voor een wisseling van de wacht. Het is nu aan hun kroost om de schaars toegestroomde supporters van v.v. Swift Boys te trakteren op onnavolgbare akka’s en tweebenige slidings op kniehoogte. Een opdracht die wel aan hen besteed is.

scenarist i.s.m. Thomas van der Ree, Winchester McFly & Jean van de Velde

regie: Jean van de Velde
productie: M&B Film

ARES (2019, 8 x 30 min.)

Rosa Steenwijk dreams of a better life, when her best friend Jacob suddenly shows up with surprising news. He confesses he’s about to join a secret student society in the heart of Amsterdam. A place for the super rich, where world leaders are formed and a better life can be bought! And it seems the mysterious young members of this club want Rosa to join too… Together Rosa and Jacob enter the hazing proces. While Jacob is worried for their safety, Rosa relishes in this new world of wealth and unbelievable opportunities. But when Jacob suddenly falls victim to a bizarre accident, Rosa starts to realize her newfound home is built on demonic secrets from Holland’s past. And that her cherished ‘better life’ comes at terrible price…

Welcome to ARES, the first Dutch Netflix Original.

*17 januari 2020 wereldwijd online*

scenarist i.s.m. Michael Leendertse & Winchester McFly

regie: Giancarlo Sanchez en Michiel ten Horn
productie: Pupkin Film

 

BANKIER VAN HET VERZET (2018, 123 min.)

Als bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van de bankiers van het verzet.

*Vanaf donderdag 8 maart 2018 in de bioscoop
*Vanaf 20 juli 2018 te koop op Blu-Ray


*Genomineerd voor 12 GOUDEN KALVEREN (waaronder BESTE SCENARIO)
*Winnaar o.a. BESTE FILM, BESTE ACTEUR, BESTE VROUWELIJKE BIJROL
*Genomineerd voor een ZILVEREN KRULSTAART (beste speelfilm)

scenario: Thomas van der Ree & Winchester McFly en Marieke van der Pol

regie: Joram Lürsen
productie: NL Film

LOIS (2018, 3 x 90 min.)

Lois Elzinga werkt als rechercheur bij de Alkmaarse politie en krijgt iedere week met een nieuwe, complexe zaak te maken. Samen met haar team dealt rechercheur Lois met de zwaarste soort criminaliteit: moorden, ontvoeringen en ander extreem geweld zijn haar dagelijkse realiteit. Lois is echter al jaren gewend aan haar heftige beroep; ze lééft voor het politiewerk. Na het vroege verlies van haar beide ouders is Lois’ enige vertrouwenspersoon haar zusje Tessa, die sinds kort getrouwd is met de rijke Guido en naar Bergen is verhuisd.

*November 2018 op NPO 1*

scenario: Thomas van der Ree & Winchester McFly (gebaseerd op de boeken van Simone van der Vlugt)

regie: Lourens Blok
productie:Endemol Shine Nederland

EVERT_45 (2017, 10 afleveringen, verschillende lengtes)

Hoe moet het geweest zijn om als jonge jongen te leven tijdens de Tweede Wereldoorlog? Evert is een jongen van 13 die net zoals honderden duizenden andere jongeren vlogt op Youtube en een Instagram kanaal heeft waar hij vertelt over zijn leven. Maar Evert is niet zoals al die andere jongeren. Evert leeft namelijk ik 1945.
Evert neemt de kijker mee in de avonturen uit die tijd. De broer van Evert, Joris, zit ondergedoken voor de Duitsers. Samen met zijn broer Klaas gaat Evert hem zoeken! Maar onderweg gebeurt er van alles, wat de tocht er niet gemakkelijker op maakt.
Evert_45 is een 10-delige YouTube serie waarin hoofdpersoon Evert al vloggend zijn verhaal doet in de nadagen van de Tweede Wereld Oorlog.

*Evert_45 kwam online in de weken voor de dodenherdenking van 2017*

*Winnaar van de GRAND PRIX en een GOUDEN LEEUW op het RECLAMEFESTIVAL CANNES*
*Winnaar van de FWA*
*Winnaar van vier prijzen op het EUROBEST 2017*
*Winnaar van zes prijzen tijdens de LOVIE AWARDS*
*Winnaar van een LEffie tijdens de EFFIE AWARDS 2017*
*Winnaar van de Awwwards site of the day*
*Winnaar van zeven prijzen (waaronder de GRAND PRIX) tijdens de ACDN Awards*
*Winnaar van drie SPIN AWARDS*

*Winnaar van twee prijzen tijdens de ESPRIX AWARDS*
*Winnaar van twee prijzen tijdens de SAN ACCENTEN AWARDS*

scenarist i.s.m. Pieter van den Berg

regie: Giancarlo Sanchez
productie: Pupkin Film
in opdracht van: KPN en N=5

SMERIS 3 (2017, 10 x 50 min.)

Elf maanden nadat Theo Kamp undercover is gegaan, werkt hij opnieuw weer samen met Willem Niessen om een crimineel complot van een mastermind genaamd ‘De Diplomaat’ op te lossen.

*vanaf januari 2017, elke zondag om 20u30 op NPO3*

scenarist i.s.m. Michael Leendertse & Winchester McFly

regie: Willem Gerritsen, Marc Willard & Ruud Schuurman
productie: Pupkin Film

HOE HET ZO KWAM DAT DE RAMENLAPPER HOOGTEVREES KREEG (2016, 50 min.)

Een romantische tragikomedie waarin ramenlapper Alfred één dag voor zijn pensioen plotseling wordt overvallen door hoogtevrees. Hoog op de ladder, vlak onder het raam van Dirkje, voor wie hij al 44 jaar een heimelijke liefde koestert. Een duizelingwekkende geschiedenis van 64 jaar en 364 dagen onthult dat Alfred, als onwetende Cupido, van invloed was op vele liefdeslevens waardoor hij beseft dat de tijd gekomen is om zijn pijlen op zichzelf te richten.

*Geselecteerd voor het NEDERLANDS FILM FESTIVAL (Nederland, 2016)
*Winnaar van een ZILVEREN KRULSTAART voor BESTE KORTE FILM (vakprijs Netwerk Scenarioschrijvers)

*Televisieuitzending op 16 oktober op NPO3

scenarist i.s.m. Eva M.C. Zanen

regie: Eva M.C. Zanen
productie: PRPL

OP WEG NAAR PAKJESAVOND (2016, 17 x 10 min.)

Wanneer de boosaardige Madame van Zwanenburg tot Zottegem een brief ontvangt van de burgemeester, met het verzoek om op 5 december een groot kinderfeest te organiseren op haar landgoed, bedenkt zij een gemeen plan om het Sinterklaasfeest voor eens en altijd te bederven. Zij stuurt haar verwende neef Jozias Willifried, vermomd als Piet, naar het Pakjeshuis, met de opdracht de voorbereidingen voor 5 december eens flink te verstoren. In het pakjeshuis zijn alle Pieten druk met de voorbereidingen als journalist Ricardo Santo arriveert. Ricardo zit met zijn neus overal bovenop en doet verslag van alle gebeurtenissen in het pakjeshuis. Er gaat steeds meer mis bij het voorbereiden van 5 december en terwijl Ricardo de kijkers laat denken dat dit wel eens de laatste pakjesavond zou kunnen worden, doet zijn nichtje Fay een aantal ontdekkingen in het pakjeshuis. Zal het Fay lukken de snode plannen van Madame van Zwanenburg te ontmaskeren?

*November 2016 op Nickelodeon*
*Winnaar Cinekid Kinderkast 4 – 6 jaar (Publieksprijs)*

scenarist afl. 6 t/m 11 

regie: Jop de Vries
productie: NL Film

BUREAU RAAMPOORT (2015, 8 x 40 min.)

Bureau Raampoort speelt zich af op het gelijknamige Amsterdamse politiebureau in de Jordaan, waar Peter van Opperdoes (Thomas Acda) na een jaar afwezigheid zijn werk als rechercheur weer oppakt. In de tijd dat van Opperdoes afwezig was, heeft Jacob Holm (Tim Haars) hem vervangen. Van Opperdoes en Holm hebben totaal verschillende karaktertrekken waardoor het flink botst tussen de twee rechercheurs maar als van Opperdoes weer aan het rechercheteam wordt toegevoegd, zullen de twee toch een manier moeten
vinden om met elkaar te kunnen samenwerken.

*Najaar 2015 op SBS 6*

scenario: Thomas van der Ree & Winchester McFly

regie: Tim Oliehoek & Eché Janga
productie: NL Film

4JIM (2015, 24 x 20 min.)

4JIM is een dagelijkse dramaserie op NPO3 over Jim en zijn vriendengroep, die deze zomer de zomer van hun leven willen vieren. Nooit meer chemo, nooit meer ziekenhuisbezoeken. Jim is weer beter, helemaal schoon na een lang en heftig gevecht tegen kanker. Daarom wil Jim nu alles uit het leven halen wat erin zit. Of is er een andere reden waarom Jim nog één keer helemaal los wil gaan?

*vanaf 6 juli, 6 weken lang op NPO 3*

met: Gijs Blom, Jonas Smulders, Sjeng Kessels, Jasha Rudge, Anouar Ennali, Sol Vinken, e.a.

scenarist i.s.m. Michael Leendertse & Winchester McFly 

regie: Joost Reijmers & Giancarlo Sanchez
productie: Pupkin Film

SMERIS 2 (2015, 10 x 50 min.)

In het tweede seizoen van Smeris leidt het onderzoek naar de moordaanslag op Theo (Jeroen van Koningsbrugge) naar Amsterdam. Zijn partner, Willem (Dennis van de Ven), komt daar tot zijn schok ook de criminelen tegen die eerder zijn dochter ontvoerden, onder leiding van de levensgevaarlijke Guy Moliers (Pieter Embrechts). Deze Vlaamse topcrimineel heeft ook Robert Kamp (Jaap Spijkers) in zijn kielzog, de vader waar Theo al 9 jaar naar op zoek is. Genoeg reden om van de Tilburgse hennep af te reizen naar de duistere wereld van XTC en prostitutie in onze hoofdstad…

*vanaf 29 maart, elke zondag om 20u30 op NPO3*

scenarist i.s.m. Michael Leendertse & Winchester McFly

regie: David Lammers, Annemarie van der Mond & Marc Willard
productie: Pupkin Film

FREEZE (2014, 15 min.)

Als de gepeste Anna op een fles stuit met een spreuk erin, blijkt ze met deze spreuk over uitzonderlijke gaven te beschikken. Ze kan mensen voor een bepaalde tijd freezen. Maar als de fles in handen van Anna’s pesters valt, zijn deze drie jongens er weinig goeds mee van plan. Hoe kan Anna de fles terugkrijgen, zonder zelf stil gezet te worden?

*Geselecteerd voor het REEL FUN FILM FESTIVAL (Canada, 2015)
*Geselecteerd voor het TIFF KIDS INTERNATIONAL FILM FESTIVAL (Canada, 2015)
*Geselecteerd voor de MONSTRONALE  (Duitsland, 2015)
*Geselecteerd voor het CHILDREN’S INTERNATIONAL FILM FESTIVAL (Verenigde Arabische Emiraten, 2015)
*Geselecteerd voor het REEL SHORTS FILM FESTIVAL (Canada, 2015)
*Geselecteerd voor het FILM FESTIVAL FOR CHILDREN AND YOUTH KINOLUB (Polen, 2015)
*Geselecteerd voor het HYART FILM FESTIVAL (Verenigde Staten, 2015)
*Geselecteerd voor het FREE STATE FILM FESTIVAL (Verenigde Staten, 2015)
*Geselecteerd voor het INTERNATIONAL CHILDREN’S FILM CARNIVAL (Hong Kong, 2015)
*Geselecteerd voor het STONY BROOK FILM FESTIVAL (Verenigde Staten, 2015)
*Geselecteerd voor het DURBAN INTERNATIONAL FILM FESTIVAL (Zuid-Afrika, 2015)
*Geselecteerd voor het ODENSE FILM FESTIVAL (Denemarken, 2015)
*Geselecteerd voor het SEOUL INTERNATIONAL FILM FESTIVAL (Zuid Korea, 2015)
*Geselecteerd voor het BUSTER INT. FILM FESTIVAL FOR CHILDREN AND YOUTH (Denemarken, 2015)
*Geselecteerd voor het REYKJAVIK INTERNATIONAL FILM FESTIVAL (IJsland, 2015)
*Geselecteerd voor het LUCAS INTERNATIONAL CHILDRENS FILM FESTIVAL (Duitsland, 2015)
*Geselecteerd voor het SCHLINGEL INTERNATIONAL FILM FESTIVAL (Duitsland, 2015)
*Geselecteerd voor het UPPSALA INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL (Zweden, 2015)
*Geselecteerd voor het CINEKID FILM FESTIVAL (Nederland, 2015)
*Geselecteerd voor het CHICAGO INTERNATIONAL CHILDRENS FILM FESTIVAL (Verenigde Staten, 2015)
*Geselecteerd voor het KINODISEEA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL (Roemenië, 2015)
*Geselecteerd voor het SHORTCUTZ FILM FESTIVAL (Nederland, 2015)
*Geselecteerd voor het ROLAN INT. FILM FESTIVAL FOR CHILDREN AND YOUTH (Armenië, 2015)
*Geselecteerd voor het CHILDRENS FILM FESTIVAL INDIA (India, 2015)
*Geselecteerd voor het INTERNATIONAL CHILDRENS FILM FESTIVAL SEATTLE (Verenigde Staten, 2016)
*Geselecteerd voor het BROOKLYN ACADEMY OF MUSIC FOR BAM KIDS FESTIVAL (Verenigde Staten, 2016)
*Geselecteerd voor het KINOKINO INTERNATIONAL CHILDRENS FILM FESTIVAL (Kroatië, 2016)
*Geselecteerd voor het WISCONSIN FILM FESTIVAL (Verenigde Staten, 2016)
*Geselecteerd voor het REDCAT INTERNATIONAL CHILDRENS FILM FESTIVAL (Verenigde Staten, 2016)
*Geselecteerd voor het LITTLE BIG SHOTS INTERNATIONAL FILM FESTIVAL FOR KIDS (Australië, 2016)

*BESTE KOMEDIE (Juryprijs) op het HYART FILM FESTIVAL
*BESTE FILM (Kinderjury) op het KINODISEEA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
*PUBLIEKSPRIJS op het ROLAN INTERNATIONAL FILM FESTIVAL FOR CHILDREN AND YOUTH
*PUBLIEKSPRIJS op het INTERNATIONAL CHILDRENS FILM FESTIVAL SEATTLE

*Televisieuitzending KRO Kindertijd op 28 december 2014
*Televisieuitzending in de volgende landen: Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Engeland, Duitsland, Hongarije, Slovenië & Wales.
Verkocht aan de NRK (Noorwegen).

scenarist i.s.m. Maria Peters

regie: Maria Peters
productie:Shooting Star Filmcompany

BLUF (2014, 10 x 40 min.)

Het leven van de goede vrienden Philip, Tje, Hein en Mark verandert volledig als Philip een uitzonderlijk pokertalent blijkt te zijn en een grote som geld wint. Vanaf dat moment speelt geld geen enkele rol meer en belanden ze in een rollercoaster waarin niets te gek is en hun stoutste dromen werkelijkheid worden. De vrienden hebben de tijd van hun leven, maar hoe lang kunnen ze blijven omgaan met deze nieuwe lifestyle die draait om roem, geld, spanning en vrouwen? Is de hechte vriendschapsband wel bestand tegen de spanningen van hun nieuwe leven.

*Uitgezonden door RTL 5*

scenariobijdrage (afl. 4 & 8, geschreven door Michael Leendertse)

regie: Marc Willard, Hans Somers en Aniëlle Webster
productie: NL Film

https://www.youtube.com/watch?v=O5VIeDkQG6A

SMERIS I (2014, 10 x 50 min.)

Theo Kamp is de beste, maar ook meest onstuimige rechercheur moordzaken van Tilburg. Als hij voor de zoveelste keer buiten zijn boekje gaat in het onderzoek naar topcrimineel Freddy van Nuenen, wordt hij van de zaak gehaald en voor straf gedegradeerd naar het hennepteam. Hier mag hij zich voorlopig even rustig houden onder toezicht van zijn nieuwe partner Willem Niessen, de meest correcte rechercheur van het Korps. Theo is niet van plan zijn onderzoek op te geven, maar lukt het hem om vanuit deze achterstandspositie en met Willem als waakhond, Freddy van Nuenen alsnog te pakken en zo zijn oude baan weer terug te krijgen?

*Geselecteerd voor de GOUDEN KALF COMPETITIE op het NEDERLANDS FILMFESTIVAL (Nederland, 2014)
*Genomineerd voor een ZILVEREN KRULSTAART op het NEDERLANDS FILMFESTIVAL (Nederland, 2014)

scenarist (afl. 8, 9 & 10) i.s.m. Michael Leendertse & Pieter van den Berg

regie: David Lammers & Erik de Bruin
productie: Pupkin Film

https://www.youtube.com/watch?v=2bIL_Jpzbw0&t=3s

MET EXCUSES VOOR HET ONGEMAK (2013, 25 min.)

Eindexamenfilm Filmacademie

Een dag in een moderne jaren ’60 stad waar iedereen gelukkig is, of nou ja… gelukkig gevonden wil worden. De huisvrouwen glimlachen, de straten zijn perfect aangeveegd en de vraag; “Hoe gaat het?” wordt steevast beleefd beantwoord met “Goed!”. Maar deze dag is niet als alle anderen. Wanneer de levens van archetypische personages als De Huisvrouw, De Brommerkoerier, De Weduwnaar en De Vertegenwoordiger elkaar raken wordt er iets in hun ontwricht. Achter de perfecte poppen zitten mensen, kwetsbaar en ongemakkelijk.
Een tragikomische mozaïekvertelling over het moment dat de opgeplakte glimlach pijn gaat doen en je wel moet zeggen hoe het echt met je gaat.


*Gaat in première op het KEEP AN EYE FILMFESTIVAL (Nederland, 2013)
*Geselecteerd voor het INTO THE GREAT WIDE OPEN FESTIVAL (Nederland, 2013)
*Geselecteerd voor de UITMARKT (Nederland, 2013)

*Geselecteerd voor het NEDERLANDS FILM FESTIVAL (Nederland, 2013)
*Geselecteerd voor het SCENES INTERNATIONAL DEBUT FILM FESTIVAL (Nederland, 2013)
*Geselecteerd voor het INTERNATIONAAL FILMFESTIVAL ROTTERDAM (Nederland, 2014)
*Geselecteerd voor het MASH ROME FILM FEST (Italië, 2014)
*Geselecteerd voor het FIRST INTERNATIONAL FILM FESTIVAL XINING (China, 2014)
*Geselecteerd voor het WEST’IVAL AMSTERDAM (Nederland, 2014)

*Televisieuitzending op 29 september 2013

*Genomineerd voor de KNF JURYPRIJS tijdens het KEEP AN EYE FILMFESTIVAL
*Genomineerd voor de FILMPRODUCENTEN NEDERLAND AWARD op het NEDERLANDS FILM FESTIVAL

met: Medi Broekman, Willem Voogd, Simone van Bennekom, Erik van Muiswinkel, Joop Keesmaat e.v.a.

scenarist

regie: Eva Zanen
productie: Nederlandse Film Academie

NAAR HET EINDE VAN DE STRAAT (2012, 15 min.)

3e jaars film Filmacademie

Lola is dertien en mag helemaal niks. Als ze hoort over het Borstenpaleis aan het einde van de straat besluit ze op weg te gaan om daar borsten te halen. Want als je borsten hebt mag alles!

*Geselecteerd voor het KLIK! AMSTERDAM ANIMATION FESTIVAL (Nederland, 2012)
*Geselecteerd voor het SHORTCUTZ FILM FESTIVAL AMSTERDAM (Nederland, 2013)
*Geselecteerd voor het SCENES INTERNATIONAL DEBUT FILM FESTIVAL (Nederland, 2013)
*Geselecteerd voor het GO SHORT – INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL (Nederland, 2014)

*Genomineerd voor BESTE SCENARIO op het SHORTCUTZ FILM FESTIVAL AMSTERDAM (2014)

scenarist

regie: Eva Zanen
productie: Nederlandse Film en Televisie Academie

BELLICHER: CEL (2012, 6 x 50 min/tevens bioscoop release)

Hoe bestrijd je iemand die jouw identiteit gebruikt? Michael Bellicher (Daan Schuurmans) is ‘s nachts getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Waarom is niet duidelijk, maar de politie is ervan overtuigd dat ze hem moeten hebben. Alles wat Michael zegt, lijkt zich tegen hem te keren. Hij wordt overgebracht naar een politiebureau in het Westland, waar hij te maken krijgt met een bizarre aanklacht, twee spijkerharde rechercheurs en een advocate die hem niet gelooft. Michael ontkomt en gaat koortsachtig op zoek naar antwoorden: wie heeft zijn identiteit gestolen en waarom?

*Geselecteerd voor het NEDERLANDS FILMFESTIVAL (Nederland, 2012)
*Genomineerd voor de REMBRANDT AWARD voor BESTE NEDERLANDSE FILM (Nederland, 2013)

scenariobijdrage i.s.m. Pieter van den Berg

(geschreven door Michael Leendertse en Willem Bosch) 

regie: Peter de Baan
productie: Pupkin Film

https://www.youtube.com/watch?v=RbaIDuZ8BIU

NOOITGEDACHT (2011, 10 min.)

2e jaars film Filmacademie

Alfred ziet het leven niet meer zitten. Hij besluit zelfmoord te plegen, door op het spoor te gaan liggen voor de trein naar Nooitgedacht. Maar als de trein twintig minuten vertraging heeft, krijgt Alfred tijd om zijn beslissing te overdenken.

scenarist

regie: Eva Zanen
productie: Nederlandse Film en Televisie Academie

ALL THE BEST COWBOYS HAVE DADDY ISSUES (2010, 10 min.)

3e jaars film HKU

Sam is op weg naar zijn vader Henry, die hij al jaren niet meer heeft gezien. Henry woont op Texel en heeft net een baby gekregen met zijn tweede vrouw. Sam gaat ogenschijnlijk op kraamvisite, al lijkt hij toch voor iets anders te komen.

met: Matthijs van de Sande Bakhuijzen en Peter Faber

scenarist i.s.m. Yim Brakel

regie: Yim Brakel
productie: Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

SUMMERTIME (2009, 13 min.)

2e jaars film HKU

Cartoonist Arthur is de steun en toeverlaat voor zijn buurmeisje Sara, die het thuis moeilijk heeft. Sara ontwikkelt zich langzaam tot een jonge vrouw, iets dat het voor Arthur moeilijk maakt om hun relatie puur te houden.

*Geselecteerd voor het NEDERLANDS FILMFESTIVAL (Nederland, 2009)

scenarist i.s.m. Sia Hermanides en Leonie de Boer

regie: Sia Hermanides en Leonie de Boer
productie: Hogeschool voor de Kunsten Utrecht